Kanoen op de Oranje Rivier

Afglopen weekend ben ik met 3 kennissen gaan kanoen op de Oranje Rivier. Hij loopt van Lesoto, via de Freestate en Northern Cape, naar de atlantische oceaan. Op het laatste stuk bepaald ie de grens tussen Namibie an Zuid Afrika. Dat is het stuk waar we 60 km, in 3 dagen, gekanood hebben.

Op Donderdag, 3 mei zijn we 's-morgens vertrokken naar Noordoever, een kleine plaats aan de grens met Namibie, aan de Namibische zijde. Na de reis van 730 km hebben we alle grens facilitieten afgewerkt. Als laatste stap werden we gecontroleerd door de Namibische politie, die om het rijbewijs van mijn chauffeur vroeg. Dat bleek ie niet bij zich te hebben, dus dat kost 'm R300 en ik mag chauffeur in Namibie spelen.

Op vrijdag avond in het basiskamp gebleven, een drankje en een hapje en vroeg naar bed. De volgende ochtend een lekker ontbijt. Alle voedsel en kleren worden in waterdichte emmers gepakt, zodat ze niet nat worden als de kano ondersteboven gaat. Na de emmers in de kano's te hebben gebonden, krijgen we instuctie hoe we moeten kanoen. Als je op een rots vaart, lean naar de rots toe, anders slaat de kano vast en zeker om. Als je op de rots leunt, zal de kracht van het water je netjes losmaken van de rots. Als de kano omslaat moet de je laten meeslepen door het water, hoofd, armen en benen omhoog houden. Je kont kan de butsen met de rotsen het best opvangen.

Er kom meer..... maar kijk hier alvast de foto's :

OrangeRiver

Comments

Je kunt toch wel wat verder

Je kunt toch wel wat verder kanoen ,Frans? of ben je nu al een oude man geworeden in zuid-afrika?

groet
Rob van Heeswijk - oud BPG lid

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options